Za 4 osebe potrebujemo:
0,5 kg špinače (lahko tudi 1 kg)
300 g sira
1- 2 večji čebuli
2 jajci
100 g masla
1dl mleka
Sol, poper, muškatni orešček (po okusu)
500 g testa (mi smo uporabili vlečeno testo)
Najprej na zmernem ognju raztopimo maslo in ga ohladimo (slika 2).
Špinačo damo v vodo in zavremo, da pade skupaj nato jo odcedimo. (sliki 3 in 3a)
Jajce zmešamo in dodamo mleko (slika 4) ter narežemo čebulo in sir na majhne koščke (slika 5b).
Ko se špinača malo ohladi primešamo čebulo in sir. (slika 6b). Ko se maslo ohladi mu primešamo jajce z mlekom (slika 7).
Pekač namastimo in vanj položimo prvo plast testa in namažemo z maslom, jajcem in mlekom (slika 8, 9 ,10). To naredimo za tri plasti. Na tretjo plast nadevamo špinačo, čebulo in sir (slika 11). Nato prekrijemo s tremi plastmi testa. Med vsako plastjo namažemo z maslom, jajcem in mlekom. Namažemo tudi zadnjo plast na vrhu. (slike 12, 13, 14).
Damo v hladno pečico in temperaturo nastavimo na 200 stopinj in pečemo približno 40 minut, da se zlato rumeno zapeče.(slika 15, 16)
Jed je gotova (slika 17).
Želimo vam obilo kuharskih užitkov pri pripravljanju te enostavne a zelo dobre jedi.